DVH Veilig Wonen - Advies en Consultancy

PKVW Beveiligde Woning

Voor de bestaande bouw geldt dat er gedifferentieerd kan worden voldaan aan het Politiekeurmerk Veilige Woning®. Hierbij is het mogelijk dat alleen de woning wordt beveiligd en gecertificeerd.

Alle woningen van 2 jaar of ouder komen in aanmerking voor het certificaat PKVW Beveiligde Woning. Uiteraard moet deze dan wel voldoen aan de eisen zoals deze zijn omschreven in het handboek Politiekeurmerk Bestaande Bouw®.

Woningen met een PKVW certificaat ouder dan 10 jaar hebben geen geldig certificaat. Verzekeraars kunnen bij calamiteiten hier problemen over maken en het is verstandig de woning opnieuw te laten certificeren door DVH Veilig Wonen.

De meeste verzekeraars hebben een kortingsregeling (10 tot 20%) voor een geldig PKVW certificaat. Vraag dit na bij uw verzekeraar.

Hierdoor kunt u de certificaatkosten in 1 tot 2 jaar terugverdienen (exclusief eventuele aanpassingen aan de woning) en het belangrijkste: uw woning is beveiligd tegen de gelegenheidsinbreker. Belangrijk: bij een identieke situatie gaat de inbreker naar de woning waar de minste pakkans is (kortste tijd bezig met inbraak).

U kunt kosten besparen door zich als een groep bewoners aan te melden; dit zijn niet noodzakelijkerwijs aanééngesloten woningen.

Een preventieadvies aanvragen kan door met DVH Veilig Wonen telefonisch of per email contact op te nemen. Er wordt dan een afspraak met u gemaakt voor het uitbrengen van het preventieadvies en volgens een nader met u af te stemmen specifiek stappenplan wordt de woning voor het eerst of opnieuw gecertificeerd.

MAAK DE KANS OP EEN INBRAAK ZO KLEIN MOGELIJK
DVH Veilig Wonen helpt u daarbij